[FOTO] “Baju Tu Sendiri Dah Datangkan Fitnah! Kalau Orang Komen Siap Sedia Jelah Ye!!”-Dikecam Netizen Kerana Cara Berpakaian, Ini Respon Wawa Zainal

Aeril Zafrel dan Wawa Zainal antara pasangan artis tempatan paling sporting dan gila-gila. Anda boleh lihat bahawa mereka sangat aktif di sosial media seperti Twitter serta Instagram, mereka juga rajin melayani peminat. Terbaru, Wawa ada memuat naik foto di Instagram bersama Aeril, tetapi pakaian yang diperagakan oleh Wawa mengundang komen negatif dari netizen. Rasanya Wawa pakai inner, kan?

Baju see through nampak lengan?

Foto diatas menampakkan seperti Wawa tidak memakai inner di bahagian lengan baju yang dipakainya. Tambahan lagi, imej itu tidak sesuai dengan Wawa sebagai wanita berhijab. Ruangan komen Instagram Wawa juga menjadi tempat perdebatan antara pengikutnya. Ada yang mengkritik, manakala ada juga mempertahankan Wawa dan berkata bahawa sebenarnya pelakon itu sebenarnya inner.

Ini antara komen dari orang ramai. Apa pendapat anda? [SL]

Dikecam Netizen

 

Ini respon Wawa Zainal

Apa Pendapat Anda

? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @SoyaLemon

Sumber : KekasihSetia

[10 GAMBAR] TAHNIAH!! Sekitar Majlis Perkahwinan Shila Amzah & Cinta Hati Selamat Diijabkabulkan.

Tahniah buat penyanyi Shila Amzah kerana telah sah bergelar isteri kepada Haris Idraki Elias dengan sekali lafaz, kira-kira jam 6.25 petang tadi.

Melalui gambar yang dimuatnaik, rata-rata peminat penyanyi ini memuji keayuan pengantin di hari yang cukup istimewa dan bermakna ini. Antara rakan selebriti yang turut hadir ialah Fara Fauzana, Jihan Muse dan juga Zara Zya.

Menurut Shila dia masih belum menetapkan sebarang tarikh resepsi lagi dan akan berkongsikannya kelak. Sebelum ini, Shila dan Haris Idraki telah selamat bertunang pada November lalu di kediaman keluarganya.

Suami Shila, Haris bekerja dalam sektor kewangan di kota London dan dia juga pernah bekerja sebagai wartawan di The Star pada tahun 2015. Apa pun, semoga ikatan yang terjalin ini akan kekal hingga ke Jannah.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! [SL]

Sumber : DiariDunia

Hadiahkan Bakal Suami Pembedahan!! Sebagai Hantaran Dynas Mokhtar Cipta Trend Terbaru Untuk Buat Hantaran Kahwin.

Selepas hampir empat tahun hidup bersama anak-anak, pelakon Dynas Mokhtar,35 akan menamatkan status ibu tunggal yang dipegang pada hujung minggu ini.

Bakal bernikah dengan jejaka bujang Shazrik Din, meski ini merupakan perkahwinan kedua buat dirinya namun tetap ada acara berbalas hantaran.

Menariknya, hantaran yang disediakan oleh Dynas untuk bakal suaminya itu cukup istimewa dan rasanya tak pernah lagi dibuat dek pasangan lain.

Bagi pasangan yang ‘ada-ada’ mungkin pernah memberikan hantaran rumah, kereta atau percutian tapi apa yang diberi Dynas berbeza. Sebagai hantaran untuk suami, Dynas memberikan pembedahan lasik untuk mengatasi masalah mata yang dialami Shahrik.

Belum pernah dengar lagi kan pembedahan lasik dijadikan hantaran kahwin.

Ujar pelakon ini hantaran itu adalah hadiah terbaik buat suaminya. Hadiah penglihatan lebih jelas ini katanya supaya bakal suami dapat melihat betapa dia sangat menyayanginya. Sweet sungguh Dynas ni.

Perkara ini dikongsi Dynas dalam satu entri di instagramnya baru-baru ini.

“As hantaran I decided to give Rik the best gift ever ! Perfect vision and that you can see how much I love you . A special Tq to Prof Muhaya,”demikian tulis Dynas dalam status yang turut berkongsi video ketika Shazrik melakukan pembedahan lasik di Pusat Lasik Prof. Dr Muhaya.

VIDEO :

Dalam ruangan komen di status tersebut Dynas turut berkongsi tentang harga pembedahan lasik yang dilakukan. Membabitkan kos RM12 ribu, pembedahan ini katanya hanya dilakukan dalam masa dua minit sahaja.

Jelas Dynas dia sendiri pernah melakukan pembedahan lasik ini satu ketika dulu yang melibatkan kos RM 8 ribu namun tempoh pembedahan adalah selama 17 minit.

Terbaiklah hantara Dynas ni, kalau ada duit apa salahnya untuk insan tersayang kan. [SL]

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @SoyaLemon

Sumber : BeritaSteady

Setelah Lama Menyepi King Coco Buat Hal Lagi!Raih Publisiti Murahan!! Pegang Anjing Sambil Menyanyi

Pernah menjadi tular kerana slang percakapannya serta sering mencetuskan beberapa isu panas, kini King Coco kembali dengan kontroversi terbaru apabila memuat naik sekeping gambar di Instagram miliknya.

Menerusi gambar tersebut, kelihatan King Coco atau nama sebenarnya Marshaira Ismail berkongsi gambar dirinya sedang mengusap seekor anjing bernama Jojo beserta kapsyen yang dipetik daripada lagu Sampai Jadi nyanyian artis rapper terkenal, Joe Flizzow.

“Sampai jadi, hari hari bikin cam pertama kali. Coco buat lagi, selagi tak sah, sampai jadi” #jingjinganjing #merahbuatabammarah #meetmattsnewpet #straydogs #ilovedogs”


Bukan itu sahaja, ‘hashtag’ di gambar itu juga menunjukkan instafamous itu seorang yang menyayangi anjing walaupun sedar perkara tersebut melibatkan sensitiviti umat Islam.

Walau bagaimanapun, seperti mengetahui dirinya bakal mendapat kritikan dan kecaman, ruangan komen gambar berkenaan telah ditutup daripada menerima komen-komen netizen. [SL]

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @SoyaLemon

Sumber : OhMyMedia

Senarai anak-anak selebriti Baru Usia Belasan Tahun,Seksi Dan Suka Berbikini Tapi Tidak Pernah Dikecam Netizen!!

Senarai anak-anak selebriti yang pasti menjadi kegemaran kaum lelaki. Di samping itu, mereka juga mempunyai bentuk badan yang menawan, mereka juga mempunyai potensi seperti berlakon, menyanyi dan bakat tersembunyi yang lain.

Mereka juga mewarisi keanggunan dan keindahan ibu mereka, bukan sahaja kelihatan berpakaian fesyen, mereka juga sering kelihatan seksi dengan gaya mereka sendiri.

Seperti dalam suasana bercuti, terutamanya pantai, mereka juga mengenakan bikini yang buat masa ini. Beberapa warganet juga mengkritik ramai yang menggunakan bikini, tetapi mereka tetap menggunakan pakaian di tempat tersebut.

Dipetik brilio.net dari akaun Instagram mereka, senarai anak-anak selebriti tidak pernah dikecam kerana menggunakan bikini yang terlalu kecil dan seksi. Siapa mereka? Jom kita lihat.

1. Valerie Thomas.

foto: Instagram / @ valeriethomas

Anak perempuan Jeremy Thomas memang diketahui mempunyai badan seksi. Dia juga digelar ‘body goals’ untuk Hawa yang mengikutinya di Instagram. Valerie kini berusia 19 tahun.

2. Shaloom Razade.

 

foto: Instagram / @ sharazaaa

Yang comel ini merupakan anak perempuan Wulan Guritno, Shaloom yang berusia 19 tahun juga sangat cantik seperti ibunya.

3. Shafa Aliya Harris.

foto: Instagram / @ Shafaharris

Shafa adalah punca kerana kes Jennifer Dunn masih berusia 14 tahun. Tetapi wajah dan lengkungan badan Shafa kelihatan baik untuk usianya.

4. Angel Pieters.

foto: Instagram / @ angelpieters

Foto ketika Angel berusia 19 tahun juga kelihatan menarik dan seksi pada usia 19 tahun. Angel masih menyanyi ketika masih dalam Little Idol.

5. Alyssa Daguise.

foto: Instagram / @ alyssadaguise

Wanita yang menjadi rakan Al Ghazali juga mempunyai tubuh yang seimbang. Alyssa masih berusia 18 tahun dan belajar di luar negara. [SL]

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @SoyaLemon

Sumber : Brilio.net

“Luaq Dalam Sama Buruk, Kedut..” –Takut Takde Job,Pengurus Jadi ‘Kambing Hitam’ Sebarkan Status-, Ini Respon Che Ta

Nampaknya minggu ini panas dengan status pasangan fesyen Zaihani Zaim yang dianggap menghina orang gemuk. Ramai tidak gembira dengan statusnya termasuk beberapa artis. Walau bagaimanapun, hari ini, Rizalman terus menghalang dia daripada terus menjadi kritikan.

Terbaru, Rozita Che Wan berkongsi komen bahawa pasangan fesyen yang menuduh pengerusi stem semua ini terpakai. Ia adalah tindak balas pedas Che Ta.

Komen Zaihani

Yang pertama ialah pengurus artis. Untuk menjadi tepat, pengurus che ta. Tolong larang dia jika dia datang kepada anda atau mana-mana penipu yang meminjam pakaian untuk artis. LOL

Komen ini telah menjemput kemarahan Che Ta sendiri kerana membantah pengurusannya yang menyebarkan statusnya. Walaupun demikian, Che Ta terus memuatkan gambar bersama dengan keterampilan sinis untuk majalah fesyen.

Semua kedut

Kata dah mohon maaf, ka mohon propa … ishhhhhh ingat mulut ja jahat, qupanya hati pequt pun busuk … luaq dalam sama buquk, qedot … mcm lace beropol

@zaihanimzain ….

#notweightbreak60taklehfashionshowtapiumuq60keatasjanganpfashionshowkenapmasjid

Ramai setuju

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! [SL]

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @SoyaLemon

‘Saya Terpaksa Berkemban’ – Maya Karin

Pemain popular, Maya Karin mengakui tidak peduli terhadap kritikan para netizen untuk mengenakan gaun gaya seksi dewi digayakannya Anugerah Meletop Era 2018 (AME18) yang berlangsung baru-baru ini.

Dalam perhimpunan bertema Creative BlackTie, Maya menghisap dengan pakaian biru adat Fizi Woo pada pertunjukan maraton merah.

Menurut Maya, 38, dia terpaksa memakai pakaian pada akhir kerana dia tidak mempunyai masa untuk menyediakan pakaian awal untuk majlis itu.

“Sebenarnya, saya baru pulang dari bercuti bersama keluarga di Legoland dan Pulau Tioman, Johor sebelum ini.

“Bagaimanapun, saya berterima kasih kepada pasangan fizi Fizi yang menyelamatkan keadaan dengan memberitahunya terdapat dua gaun untuk saya pilih.

“Satu pakaian merangkumi semua anggota badan sehingga leher tetapi terlalu labuh dan tidak mengikut bentuk badan.

“Akhirnya, saya memilih pakaian lain dan sedikit seksi kerana tidak ada pilihan lain,” katanya kepada Metro Daily.


Diminta juga komen netizen, kata Maya lagi, dia sanggup lagi dengan kritikan itu.

“Saya telah membaca ulasan seorang netizen yang menuduh gaun yang saya pakai seksi tetapi cara dia tidak dimarahi dengan nada negatif.

“Bagi saya ia adalah perkara yang biasa apabila orang seperti apa yang kita pakai atau sebaliknya.

“Sexy agak subjektif, ramai juga memberi komen bahawa pakaian yang saya pakai cantik.

“Oleh itu, saya lebih suka menerima komen positif daripada negatif,” katanya. [SL]

 


Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @SoyaLemon

Sumber : HarianMetro

(VIDEO) Kau Memang Takde Adab La..!! Selamba Je ‘Payung’ Buah Betik Ko Depan Orang!

TINDAKAN memalukan dua ‘wanita’ yang dipercayai melakukan gurauan melampau di sebuah restoran menjadi tular menerusi media sosial baru-baru ini.

Dalam rakaman berdurasi kira-kira 10 saat itu, individu berstatus public figure, Riz Ulala dilihat tanpa segan silu di tempat awam menayangkan payudaranya selepas diusik oleh seorang rakan.

“🎶 Nak ke tak nak, lepak mamak 🎶 nak ke tak nak,” kata rakannya sebelum bertindak menarik separuh baju wanita yang berwatakan lelaki berkenaan.

Mangsa yang juga mempunyai ramai pengikut lelaki di laman sosial konon terkejut kemudian segera menutup payudara menggunakan tangan sebelum mengatakan video itu berisiko menjadi tular.

“Sayang… eh sayang… ya tuhan nanti viral nanti dekat YouTube nanti,” balasnya.

Video yang jelas keterlaluan dan tidak sesuai dengan budaya tempatan itu lantas mengundang kecaman hebat khususnya daripada netizen yang menempelak sikap biadab kedua-dua mereka.

Malah, netizen menggesa agar tindakan undang-undang wajar diambil terhadap pelaku dan individu yang memuat naik video itu kerana menyalahgunakan laman sosial dengan kandungan jelik.

“Ini padahnya kalau golongan pondan dah jadi makin biadab, mohon pihak polis segera tangkap dua malaun kunyit ni,” kata seorang netizen.

‘Tak Serik-Serik Lagi Ke Kena Maki??…Nak makan ke nak tayang emas?’ –Dihentam Netizen Kerana Bersifat Riak!

Usahawan kosmetik yang penuh dengan kontraversi, Nur Sajat sering menjadi bualan netizen. Setiap apa yang dilakukannya pasti mendapat perhatian netizen. Sajat juga sering memuat naik gambar dan videonya di akaun Instagram dan telah mendapat banyak respond dari netizen dalam ruangan komen di Instagramnya itu.

Terbaru, Sajat telah memuat naik sebuah gambar di Instagramnya apabila beliau sedang menikmati sarapan biskut Tiger sebelum pergi kerja. Namun, rata-rata netizen telah menganggap bahawa gambar tersebut mempunyai double meaning kerana beliau ingin menayang gelang emas yang dipakainya itu.

Morning😍…breakfast b4 pergi kerja.. biskut tiger so sedap❤️

A post shared by NUR SAJAT 02 (@nursajat02) on

Makan kerepek jap.. lapar tengah malam malam mcm ini😅

A post shared by NUR SAJAT 02 (@nursajat02) on

Sajat juga telah memuat naik sebuah video ketika sedang menikmati kerepek pada waktu malam. Walau bagaimanapun, rata-rata netizen beranggapan bahawa Sajat mempunyai maskud tersirat kerana beliau bersifat riak (menunjuk-nunjuk) gelang emas bersaiz besar yang dipakainya itu.

“Nak tunjuk gelang ke kerepek…?”

Makan sambil tayang gelang emas.

 

Nampak sangat nak tunjuk gelang emas besar tu…


Sumber : Nur Sajat via ohmymedia

‘Buta-buta Duit Baki Simpanan Kena Telan!!’ – Wanita INi Terkejut Duit Dalam Akaun Tiba-tiba Hilang Lepas Guna Mesin ATM..Baik Korang Check Balance Korang

“Kami dah kena! Kami dah kena!” demikian tulis Sue Samat berhubung baki duit dalam akaun banknya, RM84.00 didakwa hilang begitu sahaja tanpa dapat dikesan.

Sue Samat melalui Facebooknya memuat naik status di Facebooknya yang memaklumkan baki duit dalam akaun banknya hanya tinggal RM6.39, berbanding RM84.00.

Menurut Sue, dia membuat pengeluaran secara berperingkat kerana bimbang dengan keselamatan wangnya dalam akaun bank selepas membaca beberapa status Facebook yang viral mendakwa wang simpanan mereka hilang secara tiba-tiba.

“Dua tiga hari asyik tengok orang viral tentang masalah itu. Hari ini berlaku pada diri sendiri. Tak sedap hati, itu yang nak pergi keluarkan semua wang simpanan.

“Selalunya tak pernah tinggalkan baki, tetapi bulan ini ada baki ditinggalkan. Jadi saya pun pergilah nak keluarkan semua wang simpan. Tetapi hampa,” katanya selepas mendapati baki yang tinggal hanyalah RM6.39.

“Walaupun amaunnya sikit, tetapi jumlah itu besar bagi kami. Buta-buta kena telan. Tak sabar nak tunggu esok, nak pergi tanya.

“Withdrawal 15 April, 16 April dan 17 April. Tengoklah, saya kehilangan RM84.00. Dah tak selamat walaupun simpan dalam bank,” katanya yang turut menasihatkan pengguna yang lain berhati-hati.